Appomattox astuu BWT Siittolassa

Reima Kuislan omistama huippuori Appomattox (ex. E L Metal) astuu tulevalla siitoskaudella BWT Siittolassa, Lohtajalla.

Appomattox voitti urallaan Pohjois-Amerikassa 20 kertaa ja sijoittui kolmen parhaan joukkoon joka toisessa startissaan. Orin ennätys 09,1a on koko sisarussarjan kovin ja sen voittosumma on 583 532 €. Appomattox voitti 3-vuotiaana Bluegrassin ja sijoittui toiseksi Kentucky Futurityssä sekä American Nationalissa.

Isä Yankee Glide on yksi kaikkien aikojen parhaita periyttäjiä, jonka jälkeläiset ovat tienanneet pelkästään Pohjois-Amerikassa jo lähes 100 miljoonaa dollaria.

Siitosorina Appomattoxista tekee vieläkin mielenkiintoisemman sen emä, koko emälinja sekä Appomattoxin sisarukset. Emä Courtney Hallin kaikki kilpailuikäiset varsat ovat voittaneet 11,5a tai paremmalla ajalla menestyneimpinä siitosori E L Titan 09,2a/702 473 USD ja vasta 2-vuotias E L Ideal 09,9a/523 934 USD. Varsoista viisi on tienannut vähintään 230 000 dollaria.

Courtney Hallin täyssisko Cameron Hall tienasi 1,8 miljoonaa dollaria ja toinen täyssisko Canland Hall on puolestaan 1,4 miljoonaa dollaria tienanneen siitosori Cantab Hallin emä. Emänemä Cannes Angus on legendaarisen periyttäjätamma Amour Anguksen täyssisko.

- Erittäin fiksu ja kaikin puolin upea ori, joka tulee astumaan erittäin kasvattajaystävällisellä varsamaksulla, kertoo Mika Sohlberg BWT Siittolasta.