2010 syntyneet

BWT Casanova ori (Fire Lane - Gift Of Love)

Toukokuun viimeinen päivä Casanova tupsahti Lohtajalla kesän kirkkauteen. Fire Lanen poika tepastelee näissä kuvissa muutaman päivän vanhana emänsä Lahjan vierellä. BWT Casanova siirtyi syksyllä 2011 etelään. Sieltä se myytiin alkuvuonna 2012 Petri Lindholmille Lohjalle. Casanovaa ei näkynyt vielä radoilla 2-vuotiaana. Vuosi 2013 jatkui edelleen hiljaisena, mitä tulee Casanovan kilpailemiseen.


BWT Firecracker tamma (Supertoy - BWT Foxeylady)

19.4.2010 tupsahti lumiseen Lohtajaan BWT Driverin ja BWT Firefoxin puolisisko ja BWT Wilhelmin täyssisko. On tosi hieno tamma, joka kävi Lohtajan kuulun ravikoulun, josta se keväällä 2012 siirtyi Toni Niemiselle valmennukseen. Siellä se kehittyi mukavasti ja aikamoisesta epäonnesta huolimatta se kirjasi 2-vuotiskaudelta numerot 18,2ake/2.600€. Kolmeen lähtöön sisältyi yksi harmittava maalilaukka ja kaksi kilpailua meni vielä peruutukseen. Aloitti kauden 2013 mukavasti voitolla sekä kakkosella ja odotukset olivat korkealla. Sitten astuivat valitettavasti laukat ja loukkaantuminen kuvioihin ja kausi oli nopeasti pulkassa. Tamma on liisattu Toni Niemiselle, jonka mukaan jalka on täysin parantunut ja tamma palaa radoille 2014 kesäradoille.


BWT Fuoco ruuna (Supertoy - Corrs)

Fuocolla oli paljon hankaluuksia uran alkutaipaleella. Team Hevosenpotkun kasvattama ja omistama ori ruunattiin jo varhain ja se kiersi keväällä Lohtajalta lähdettyään Koivusen Harrin ja Niemisen Tonin kautta takaisin Lohtajalle. Se meni kummassakin paikassa välillä oikein hyvin ja sitten rupesi laukka tulemaan pintaan, ihan niin kuin sillä tekisi jostain kipeää. Helmikuussa 2013 löydettiin syy vaivoihin ja ruunaa päästiin kunnolla treenaamaan. Kimppa liisasi Fuocon Lohtajan Ravitallille ja Peppe Pistonen valmennuksessa on loppuvuosi ollut hyvin positiivinen, huippuna Kyvyt Esiin divisioonan karsintavoitto Oulussa. Fuocon kausi numeroina 6 kilpailua, joista 3 voittoa ja euroja 7.400.


BWT Hard As A Rock tamma (Supertoy - BWT Hellsbells)

Rokki on taas yksi rautainen hevimimmi lisää emänsä Hellun jälkeläistammoihin. Tietysti myös Lelun panos on merkittävä. Rokki myytiin kimppahevoseksi ja sen omistaa Hard As a Rock Stable ja Suomen Ravitalli. Tamma aloitti 2-vuotiaana hienosti ja juoksi viiteen kilpailuun yli 20.000 euroa, kruununa uusi Suomen ennätys 16,2a Mantorpissa. Rokki aloitti 3-vuotiskauden hienolla tavalla ja nappasi muun muuassa kaksi alkurävoittoa Kasvattajakruunussa ja voitti arvostetun TammaHambon Lahdessa. Voitettuaan tammaKriteriumin karsinnan oli Rokki suosikki finaaliin, jossa tamma ensimmäisen kerran oli normaalia vaisumpi, ollen kipeä, mutta silti neljäs. Loppuvuosi meni mollivoittoisesti sairastellen ja Rokki siirtyikin joulukuussa lataamaan akkujaan Lohtajalle. Vuoden saldo numeroina oli: 13 kilpailua, joista 5 voittoa, ennätys 13,2aly, ja euroja 26.650. Ensi vuonna on tammaan kovat odotukset!


BWT Kadavu ori (Supertoy - Suva)

14. päivä huhtikuuta 2010 syntyi BWT:n vuokraamasta tammasta Suva orivarsa BWT Kadavu. Express Riden tytär Suva kuuluu samaan sisarusparveen mm. Mayday Photon ja Indiumin kanssa. BWT Kadavu on nykyisin Taisto Salosen omistuksessa. Kadavu kilpaili kolme vuotiaana kuusi kertaa, ollen kerran kolmas ja rahaa tuli 980 euroa. Lelun poika on ollut selkeä pettymys odotuksiin nähden. Pojan valmennuksesta vastaa Mika Taittonen.


BWT Lady Killer ori (Supertoy - Queen Of Hearts)

BWT Theonen 12,8a täysveli Lady Killer syntyi 24. päivä huhtikuuta 2010. Ori siirtyi jo varhain Pentti Pietilän Pentrot Oy:n omistukseen. Yhtiön takana on BWT:lle uskolliset Pietilät Lappeenrannasta. Lady Killer tuntui opparissa ja kokeessa aivan mahtavalta, mutta sitten kilpailuissa se ei ole yltänyt sille tasolle, mitä odotettiin. Toki se sai hyvät kaksivuotisnumerot 18,5ake/2.500€ aikaiseksi. Valmentaja vaihtui ja Jeroen van Craen vastasi oriin valmennuksesta. Alku oli ihan kohtuullinen, mutta Seinäjoen kovan Kruunu alkuerän jälkeen, jossa Killeri teki henon ajan 13,9aly, ei ole tapahtunut juuri mitään. Kausi toi euroja vain 1.400 ja ori vaihtoi joulukuussa valmentajaa siirtyen Tuija Irrille.


BWT Mistral tamma (Supertoy - Khamsin)

Kesäkuun 1. päivänä 2010 syntyi metkan värinen tammavarsa Lelusta ja Khamsinista, jonka veli on itse Maharajah. Hyvin ovat aloittaneet Khamsinin omatkin varsat radalla, BWT Shamal voitti 2011 kahdesti Solvallassa ja siitä tuli haamumaileritamma ja BWT Typhoon on 2013 juossut 13,1a ja yli 20.000 euroa rahaa. BWT Mistralista tehtiin 400 osuuden kimppa, joka kantaa nimeä Mistral Wind Team. Tamma lähti Lohtajalta Korven Pekalle jatkokoulutukseen. Sen verran tamma ehti kaksivuotiaana radalla käväistä, että opetus- ja koelähtö tuli kuitattua. Vuotta 2013 odotetaan mielenkiinnolla. Mistralin kolmevuotiskausi on ollut koko ajan nousujohtoinen ja sukunsa mukaisesti tamma tullee parantamaan tulevina vuosina esityksiään. Voittoja ei kolmevuotiskausi ole tuonut, mutta 4 totosijan myötä euroja on kertynyt 3.820 kappaletta. Tamman ennätys on nyt 16,8ake.


BWT Royal ori (Dream Vacation - BWT Gabriella)

3.5.2010 varsoi BWT Gabriella toisen varsansa, nyt oripojan Dream Vacationista. Varsa on veljesten Ryssyn tilausvarsa. BWT Royal oli valmennuksessa Lohtajalla, mistä se sai kehuja osakseen. Siirtyi sitten Ramen luottomiehen Hietasen Hannun valmennukseen. BWT Royal on ollut sukuunsa nähden melkoinen pettymys 3-vuotiaana. Hannu Hietasen valmennuksesta käsin ori teki syksyllä vain kaksi starttia Vermossa.


BWT Spruce ori (Supertoy- Andrea Kemp)

Toukokuun 14. päivä 2013 tuli sisarusarjaan Reaction, Digger, Rowan uusi tulokas, nyt jälleen ori Spruce. Ori siirtyi 2-vuotiaana Evgeniy Rudnevin omistukseen ja on ilmeisesti Turussa Koivusen Harrilla. Varsasta ei ole kuulunut mitään sitten Lohtajalta lähdön.